ЗА НАС

Началото е поставено през 1994г, когато г-н Валентин Икономов регистрира ЕТ“АБИС – Валентин Икономов“ с основна дейност производство, доставка и монтаж на алуминиева дограма и стъклопакети. Водени от желанието да предложим качествен продукт на своите клиенти, ние влагаме материали с доказани качества. Разполагаме с база, оборудвана с необходимите машини и инструменти, за обезпечаване на производствения процес.

С нестихващ ентусиазъм проучваме, разработваме и въвеждаме нови продукти, за да удовлетворим високите изисквания на нашите клиенти.

През 2000г. по желание на наш клиент, направихме нашата първа разработка на серия от комбинирани профили – алуминий с термично прекъсване и масивна дървесина. През 2000-2001г. произведохме над 600 кв.м. от този тип дограма.

Необходимостта да обработваме дървесина за нашата дограма наложи оборудване на нова база с дървообработващи машини и съоръжения. Това ни даде нови възможности и въведохме производство на вътрешни и външни врати – масивни, фурнировани и изпълнение на индивидуални интериорни проекти.

През 2006 – 2007г. разработихме втората си серия от комбинирани профили алуминий и дърво, подобрена и улеснена за производство. В това се увериха колеги, които повярваха в нашия продукт и също го въведоха в производство за своите български и международни клиенти.

В края на 2011г., отново за да удовлетворим желанието на наш клиент започнахме разработването на изцяло нова концепция за комбинирана дограма алуминий и дърво. Разработихме и въведохме в производство четири нови серии алуминиеви профили за прозорци:

  • Серия VALEO EXELLENT 80 – алуминиеви профили с 24мм термомост, за стандартна алуминиева дограма,
  • Серия VALEO WOOD 39 – алуминиеви профили с 39мм термомост за комбинирана дограма алуминий и дърво,
  • Серия Серия VALEO WOOD 39s – алуминиеви профили с 39мм термомост за комбинирана дограма алуминий и дърво, за структурно остъкляване,
  • Серия VALEO WOOD 24 – алуминиеви профили с 24мм термомост за комбинирана дограма алуминий и дърво.

С това поставихме началото на „АБИС ВАЛЕО“ ЕООД. Сериите на „АБИС ВАЛЕО“ ЕООД са патентовани.

През 2014г. направихме изпитване на нашите продукти в НИСИ – София, което доказа коефициент на топлопреминаване U=0.77 W/(m².K). Протокол от изследването ITT-14.8/23.09.2014г.

През 2017г. разработихме и въведохме в производство комбинирани профили алуминий и дърво за производство на входни врати с отваряне навън и възможност за монтаж на панти тип ROLLENBAND.

Разработена и предстои да бъде въведена в производство е и система от алуминиеви профили за изграждане на конструкции от композитни панели.